منیزیم

نویسنده : نویسنده موضوع : دانستنی ها بدون دیدگاه

سبک ترین فلز در بین فلزات سازه ای است به طوریکه وزن الومینیوم ۱.۵ برابر وزن آهن و ۴ برابر وزنآن می باشد. قابلیت ماشین کاری بالایی دارد و با اکثر روش های معمول می توان آنرا ریخاه گری کرد قطعات ریختگری آن استحکام و سختی و مقاومت ضربه بالایی دارند هدایت الکتریکی و گرمایی آن نیز قابل ملاحظه است.

ویژگی های منیزیم: مقاومت در برابر قلیا ها مواد نفتی حلالها بعضی از اسید ها و اغلب مواد شیمیایی آلی تحت شرایط اتمسفر یک معمولی. راحتی کار و فرآیندهای ساخت با استفاده از روش های معمول کار با فلزات از جمله جوشکاری انعطاف پذیری و خستگی استاتیکی چقرمگی بالا مقاومت ضربه ای خوب ویزگی تفکیک حرارتی خوب.

کاربردهای سازه ای آن شامل دست کاری موارد کاربردهای تجاری و تجهیزات فضایی می باشد. درماشین های صنعتی از جمله ماشین های چاپ و بافندگی آلیاژهای منیزیم در قطعات با سرعت بالا استفاده می شود بنابراین باید دارای وزن کمی باشند تا نیروهای اینرسی ایجاد شده کاهش یابند. در تجهیزات انتقال مواد از جمله بیل های مکانیکی و کانوایرها استفاده میشود. در ساخت چمدان و نردبان بدلیل استحکام و سختی بالا چه در دمای اتاق و چه در دمای بالاتر علاوه بر وزن سبک آن کاربرد دارد. آلیاژهای منیزیم به عنوان یک آلیاژ با ارزش در صنایع هوایی استفاده می شود. استفاده از منیزیم و آلیاژهای آن در جاهایی که در تماس با انواع سوخت ها هستند ممنوع است. آب که یک الکترولیت است در سیستم های سوختی جمع شده و اگر منیزیم و آلیاژ های آن حضور داشته باشند باعث ایجاد خوردگی می شوند. فرم پذیری آلیاژهای منیزیم بسیار خوب است و قابلیت ماشین کاری بالایی دارد. عمده منبع منیزیم آب دریا می باشد. استخراج منیزیم از آب دریا با استفاده از کاهش الکترولیتی کلرید منیزیم صورت می گیرد.